Tips Les Allues & Meribel.

Bij het ‘Office du Tourisme’ in Meribel Centre kan je terecht voor alle informatie over Meribel. Ze hebben er ook activiteitenprogramma’s. In Meribel wordt veel Engels gesproken.

Je ski-pas kan je kopen in het gebouw bij de cabinelift ‘la Tougnette’ in Meribel Centre aan de voet van de pistes. Je kan verschillende skipassen kopen (dag-, ochtend/middag-, meerdagenpas): Les Trois Vallées, Vallée de Meribel, Meribel Alpina en Mini-Pas, een ruime keuze dus van veel tot weinig pistes. Er is ook een aantal gratis skiliften (teleskis) bij beginnerspistes.

De skischool bevindt zich in het gebouw bij het ‘Office de tourisme’ en op het grote veld waar de skiliften in Meribel centre vertrekken. Als je niet met je ski’s wilt sjouwen zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Je parkeert de auto gratis bij de cabinelift l’Olympe in Les Allues, die je (al weer gratis) brengt naar Meribel Centre, vanwaar de skiliften vertrekken.
  • Je parkeert de auto gratis in Meribel Village, waar je de skilift neemt naar Altiport.
  • Je parkeert de auto voor 2 Euro (12 uur geldig) in de garage bij de rotonde aan de voet van de pistes in Meribel Centre.
  • Je parkeert de auto op de grote parkeerplaats onder het laatste station van de cabinelift ‘l’Olympe’ in Meribel Centre (gratis).
  • Je huurt een skiberging bij de cabinelift Burgin aan de voet van de pistes in Meribel Centre, kosten circa 39,- per week.

Terugskiën naar het appartement is, indien er voldoende sneeuw ligt, mogelijk via de ‘Mergolaz’ route (rood) of via route ‘Des Villages’ (blauw). Beneden in het dal is een grote supermarkt (Super U) die goedkoper is dan de winkels in Meribel.

Hier is ook de benzine voordeliger. Leuke uitgaansgelegenheden:

  • Piste-restaurant ‘Rond point des pistes’ in Meribel. Apres-ski met Engelsen die gitaar spelen en een leuk restaurant op de 1e verdieping.
  • Restaurant ‘la Kouisena’ in Meribel, typisch savoyards, waar je heerlijke tartiflette kan eten.
  • Restaurant L’arbe in Les Allues en La Croix Jean-Claude in Les Allues.

Bereikbaarheid en routebeschrijving naar Les Allues: