Het dorp Les Allues nabij Meribel:
Les Allues is een bergdorp (1100 m), gelegen in het middelste dal van de Trois Vallées. Het grootste deel van het dorp is nog authentiek, in oude stijl gebouwd. De kerk dateert uit 1698. Het dorp is grotendeels permanent bewoond. Op 8 minuten rijden van Les Allues ligt Meribel (1400- 1700 m). Meribel heeft veel winkels, restaurants, hotels en appartementen. Vanuit La Chaudanne vertrekken 5 verschillende liften naar allerlei richtingen van het skigebied. Het dal van Meribel is het middelste dal van de Trois Vallées en biedt daardoor een ideale uitgangspositie om ook de andere twee dalen, Courchevel en Val Thorens/Les Menuires/ Saint Martin de Belleville te bereiken.

Meribel in de winter:
Meribel in de winter Meribel ligt in het grootste skigebied ter wereld ‘Les Trois Vallées’ met 600 km pistes, waaronder 35 zwart, 110 rood, 104 blauw en 68 groen. U kunt er skiën, snowboarden en langlaufen. Een (gratis) cabinelift, die circa 700 m. van het appartement ligt, brengt u in 15 minuten naar Meribel, waar u toegang heeft tot het enorme skigebied van ‘Les Trois Vallées’. Indien er voldoende sneeuw ligt kunt u terugskiën naar Les Allues. Voor actuele weersvoorspellingen in Les 3 Vallees en Meribel klik hier.

Meribel in de zomer:
Naast wintersporten in de winter leent het gebied zich ook voor andere vormen van recreatie. Het hele gebied is een uitstekend wandelgebied (Parc de la Vanoise). Er zijn meer dan 50 hutten, maar ook vanuit Meribel Les Allues zijn tientallen wandelingen te maken. Binnen 1,5 uur bereikt u de hut La Tracé op 1650 m met uitzicht op de Mont Blanc. Zwemmen: in Meribel is een overdekt zwembad (in het olympisch ijshockeystadion) , evenals in Courchevel (met een buitenbad). Golven: in Meribel is een 18 holes golfbaan, gelegen bij Meribel Altiport. Moutainbikes: in het zomerseizoen zijn veel liften open en speciale paden om af te dalen met de mountainbike (100 km speciale VTT paden). Tennis: tennisbanen in Meribel. Verder kunt u uitstapjes maken naar Albertville, het meer van Annecy, het Aosta-dal etc.

Faciliteiten in Meribel Les Allues en omgeving:
In Les Allues vindt u een supermarktje, waar u iedere ochtend vers stokbrood kunt kopen, een sportwinkel met skiverhuur, een bar, drie restaurants en een hotel. Verder vindt u in het hoger gelegen Meribel tal van winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden, een zwembad, bowlingbanen en een ijsbaan.